ING ziet winst flink stijgen

BELGA
ING heeft in het tweede kwartaal ruim een kwart meer winst geboekt dan een jaar eerder. De Nederlandse bankgroep verstrekte meer leningen en trok meer spaargeld aan, terwijl de kosten voor probleemleningen daalden.

ING meldt vandaag een nettowinst van 1,4 miljard euro. Dat is ruim 27 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2014. De onderliggende nettowinst, waarin eenmalige posten niet zijn meegeteld, steeg met 21 procent naar 1,1 miljard euro.

600.000 nieuwe klanten
ING trok vorig kwartaal voor 9,3 miljard euro nieuw spaargeld aan en verstrekte voor 8,7 miljard euro aan nieuwe leningen. De bank verwelkomde in de eerste helft van dit jaar 600.000 nieuwe klanten.

Belgische retailtak doert het minder goed
De Belgische retailtak deed het met een onderliggend resultaat van 204 miljoen euro voor aftrek van belastingen minder goed dan in het tweede kwartaal vorig jaar (241 miljoen euro).

Het kostenbesparingsplan van ING België zit "op schema". Er is al 128 miljoen euro bespaard, wat betekent dat er tegen eind 2017 nog 32 miljoen euro aan besparingen rest om de doelstelling te bereiken.