ING in Italië op de vingers getikt voor tekortkomingen bij tegengaan van witwaspraktijken

BELGA
ING is in Italië op de vingers getikt voor tekortkomingen bij het tegengaan van witwaspraktijken. De bank is in gesprek met de lokale toezichthouder over maatregelen om de procedures op dat terrein te verbeteren. Zolang die gesprekken lopen worden geen nieuwe klanten aangenomen.

De tekortkomingen zijn aan het licht gekomen tijdens een inspectie die de Italiaanse centrale bank heeft uitgevoerd tussen oktober 2018 en januari 2019. ING wijst erop dat al sinds 2017 hard gewerkt wordt aan nieuw beleid om dergelijke risico's in de toekomst uit te bannen.

Nederland

ING kwam in september vorig jaar ook al tot een schikking met justitie in Nederland. Het Nederlandse financiële concern betaalde in totaal 775 miljoen euro omdat het te weinig deed om te voorkomen dat klanten geld konden witwassen. Dat kwam de bank op veel maatschappelijke en politieke verontwaardiging te staan.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mario Roman

    Ze moeten die bank niet op de vingers tikken, maar ze moeten hun banklicentie afnemen en de directie in de cel steken, het is nu in al verschillende landen, waar ze meehielpen aan witwaspraktijken

  • patrick morel

    In Nederland was het van hetzelfde maar het werd opgelost, grote boete en de hoge koppen die verantwoordelijk waren bleven buiten schot.

  • Richard Van Cauwenberghe

    Wanner gaan ze ING hun banklicentie eens intrekken ?... overal en atijd zijn ze betrokken bij witwasactiviteiten.