ING deelt aanzienlijk minder bonussen uit na witwasschandaal

ING-voorzitter Hans Wijers.
AP ING-voorzitter Hans Wijers.
ING zet het mes in de bonussen na een witwasschandaal. Vorig jaar trof de Nederlandse bank een megaschikking van 775 miljoen euro met het Openbaar Ministerie. De bonuspot zal "aanzienlijk kleiner" zijn dan vorig jaar, klinkt het nu. Toen werd nog ruim 403 miljoen euro onder de medewerkers verdeeld. 

Hoe groot de achteruitgang zal zijn, wil een ING-woordvoerder niet zeggen. De bonussen die dit voorjaar worden uitgekeerd, worden berekend aan de hand van de prestaties van de bank in 2018. 

De grootste bank van Nederland heeft zijn personeel in een webcast op de hoogte gebracht. Of medewerkers nog op een bonus kunnen rekenen en hoe hoog die is, verschilt naar verluidt per persoon. Bronnen binnen de bank rekenen er echter op dat er “voor de meeste mensen bijna niets overblijft".

“Stuitend”
En dat terwijl de bestuursleden niets inleveren. “Stuitend”, vindt Gerard van Hees van de vakbond FNV die houding. Volgens hem is de raad van bestuur "heel sturend" geweest in de zaak.

Van Hees roept ING-voorzitter Hans Wijers daarom op om een deel van zijn beloning aan een goed doel te geven. "Laat zien dat je je verantwoordelijkheid neemt als voorzitter en stel een symbolische daad. En roep je bestuursleden op om jouw voorbeeld te volgen.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jozef Van Schuerbeeck

    Als men een bonus geeft dan zou daar een prestatie moeten tegenover staan. Dit is niet altijd het geval. In bedrijven die het helemaal niet goed worden soms ook wel bonussen uitgereikt.