Inflatie zakt weer onder de 2 procent

Illustratiebeeld
Shutterstock Illustratiebeeld
De inflatie in België is in mei opnieuw onder de 2 procent gezakt: van 2,08 procent vorige maand tot 1,89 procent. Dat maakt Statbel bekend. Het is de tweede keer dit jaar dat de inflatie (stijging van de levensduurte, red.) onder de 2 procent uitkomt, de eerste keer was in januari. 

De voorbije maand werden vooral vakantiedorpen (-9,6 procent), vliegtuigtickets (-8,7 procent), hotelkamers (-4,3 procent), groenten (-2,3 procent), brood en granen (-0,8 procent) goedkoper. Daarentegen werden motorbrandstoffen (+2,3 procent), vlees (+0,8 procent) en bloemen en planten (+5,5 procent) duurder.

De inflatie op basis van de gezondheidsindex - waar bepaalde producten zijn uitgezuiverd en die gebruikt wordt voor de berekening van de spilindex - daalde in mei eveneens, van 1,96 procent naar 1,78 procent. De spilindex is niet overschreden. De vorige overschrijding dateert van augustus vorig jaar.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ramon Simon

    Vakantiedorpen? Geen geld daarvoor. Vliegtuigtickets? Dat doen we zelden aangezien er meestel geen geld is tenzij je gewoon wat rondvliegt en nooit slaapt en eet. Hotelkamers, zie vorige. Is meer de index der rijken, maar die hebben makkeijk +10% maar vermogen opgebouwd, daar geen last van inflatie.