Imperium van Franse luxepaus Arnault, die 200 miljoen aan heropbouw Notre-Dame schonk, ligt bijna volledig in Brussel

Bernard Arnault in Parijs tijdens een aandeelhoudersvergadering eerder deze maand.
REUTERS Bernard Arnault in Parijs tijdens een aandeelhoudersvergadering eerder deze maand.
De Franse miljardair Bernard Arnault, die deze week aankondigde dat hij 200 miljoen euro schenkt voor de heropbouw van de Parijse kathedraal Notre-Dame, heeft al 81 procent van de aandelen van zijn Groupe Arnault ondergebracht in Belgische vennootschappen. Dat blijkt uit de jongste jaarrekeningen, bericht De Tijd vandaag.

 Groupe Arnault is de grootste aandeelhouder van de luxereus LVMH, met merken als Louis Vuitton en Dior.

Arnault, de rijkste man van Europa, heeft al voor meer dan 22,3 miljard euro aan bedrijfsactiva in ons land, verspreid over een 15-tal Belgische vennootschappen. Dat zijn louter fiscale en financiële constructies, die hetzelfde adres delen aan de Louizalaan in Brussel. 

Arnaults Brusselse vennootschappen hebben de jongste drie boekjaren samen 44,69 miljoen euro aan belastingen betaald.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Emare

  In alle geval.. hij doet het. Onze politieke graaiers laten niet eens hun 350000 euro aan gouden handdruk vallen of extra maandelijkse politieke premie. Wat hebben ze meer gedaan dan ons. Inderdaad meestal niks voor de man in de straat..

 • Pieter smit

  Vriendje van het beleid van BDW. kassa, kassa niet betalen wel incasseren.....

 • Conrad Croonen

  Tja , of hij dat nu aftrekt of niet , of hij nu veel of weinig belastingen moet betalen,zonder steun zou de Notre Dame wsl afgebroken worden ,nu zullen er duizenden mensen aan de wederopbouw hun boterham verdienen .Hij zal het er niet warm of koud van krijgen ,maar hij geeft het toch hé .Daarbij ik steun ook goede doelen die ik dan mag inbrengen ,aftrekken van de bruto-omzet ! Stel daar wel niet te veel van voor !

 • Gino Denil

  Het overheidsbeslag op loontrekkenden is gemiddeld 54%, Jean De Grande. Voor alleenstaanden loopt dat volgens de OESO soms zelfs op tot 67%. Op die inkomsten van 22,3 miljard euro kapitaal heeft hij over drie jaar 44,69 miljoen euro aan belastingen betaald. Aan hoeveel procent zou hij komen. Een Contador waarde, iets als cero, cero cero...

 • Sander Clijsters

  3 jaar belastingen maar 44 miljoen. Winst 2016 was 7 miljard euro. Waarom moet ik dan wel 50% belasting betalen op mijn loon en dan nog eens 21% op alles wat ik koop?!?