Ga naar de mobiele website
^ Top

IMF stelt beslissing over financiële hulp Oekraïne uit

Voorzitter van het IMF, Christine Lagarde
REUTERS Voorzitter van het IMF, Christine Lagarde
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een belangrijke beslissing over het verstrekken van financiële hulp aan Oekraïne uitgesteld in verband met een economische blokkade van rebellengebied aan de grens met Rusland. Dat hebben het IMF en de Oekraïense autoriteiten vandaag bekend gemaakt.

Het gaat om een tussentijdse uitkering die onderdeel uitmaakt van het eerder toegezegde steunprogramma van in totaal 17,5 miljard dollar. Dat wordt in meerdere stappen toegekend en daarvoor moet Oekraïne telkens aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Eigenlijk zou er maandag al een knoop worden doorgehakt. Wanneer dit nu zal gebeuren is nog niet duidelijk. Het IMF wil eerst weten wat de economische gevolgen zijn van een recent besluit van de regering in Kiev om vrachtverkeer naar de onrustige regio's een halt toe te roepen.

De laatste tijd zijn de spanningen tussen de Oekraïense regering en de pro-Russische separatisten verder opgelopen.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Wiljam Bal

    De vele vluchtelingen die nu in Turkije zitten door de EU deal worden straks daar niet meer opgevangen/tegen houden. Het is door de grens afsluitingen in Oost Europa niet mogelijk of heel moeilijk om naar West Europa te komen. Maar een nieuwe route is op komst, Turkije onderhandeld nu met Oekraïne over een visum vrij reizen verdrag. Dan word de route Turkije-Zwarte zee-Oekraïne-EU mogelijk. Vanuit de Oekraïne is binnenkort geen visum meer nodig om de EU te bereiken.

  • Joeblack

    Nog zo een apenlanden dat niets te bieden heeft ..... maar miljoenen nodig heeft van Europa ...... Europa is een samenstelling van lozers..... Amerika nadoen ..!!?? It just want work....

  • sufyaan van camp

    Hoe zit het eigenlijk met Griekenland???

Meld een bug