Honderden Amerikaanse bedrijven smeken Trump om handelsoorlog met China te stoppen

De bedrijven waarschuwen in een open brief op de impact van de escalerende handelsoorlog.
EPA De bedrijven waarschuwen in een open brief op de impact van de escalerende handelsoorlog.
Honderden bedrijven uit het Amerikaanse binnenland smeken de Amerikaanse president Donald Trump om geen nieuwe tarieven op te leggen en om een punt te zetten achter de handelsoorlog met China.

In een brief - getiteld ‘Tariffs Hurt the Heartland’ - uiten meer dan 500 ondernemingen en 140 verenigingen hun bezorgdheid over de handelstarieven op Chinese producenten en waarschuwen ze voor de negatieve impact van de escalerende handelsoorlog op “Amerikaanse bedrijven, landbouwers, gezinnen en de economie”. Onder de ondertekenaars zijn bekende namen als Wal-Mart en Macy's.
Met het Amerikaanse Heartland worden traditioneel alle staten bedoeld die niet aan een oceaan liggen. 
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  En miljoenen hebben dank zij die maatregel hun job kunnen behouden.

 • guido Bervoets

  Vele zelfstandigen en bedrijven in het heartland blijver erin geloven ondanks dat ze zware verliezen lijden door de handelsoorlog. Zij geloven in het "America first-principe" en de beloftes die hun president hen gemaakt heeft en zullen hem blijven verdedigen tot hun zaken op de fles zijn gegaan..De wereldhandel werkt niet volgens het principe van protectionisme en nationalisme. Het is Trump tegen de rest van de wereld en ik weet al wie aan het kortste eind zal trekken.

 • ivan de ridder

  Ivan Hessels, hoeveel bedrijven zijn 'teruggekeerd' naar de VS? De grootste bedrijven hebben (on)dankbaar gebruik gemaakt van de belastingsverlagingen geïntroduceerd door Trump om eigen aandelen in te kopen, dividenden uit te keren en overnames te doen. De voornaamste productie-sites bevinden zich nog steeds in de landen met de laagste kosten. De landbouw heeft intussen enorme subsidies nodig om te overleven.

 • guido Bervoets

  Ondertussen zijn China en Rusland al beste maatjes aan het worden en zijn er geen aanwijzingen dat de rest van de wereld plannen heeft om hun handel met China aan te passen omdat Trump dat nu eenmaal graag zou hebben. Trump gaat uiteindelijk nog alleen in het peloton hangen met zijn America first methode.

 • Geert Tamsyn

  Ivan Hessels, door prijsverhogingen en de onzekerheid i.v.m. een handelsoorlog, zal de consumptie verzwakken en worden geplande investeringen uit- of afgesteld, ten nadele van de eigen bedrijven en de werkgelegenheid. Dat is nu al voelbaar, en kan enkel erger worden.