Holiday Inn en Crowne Plaza bannen vanaf 2021 plastic shampooflesjes

AP
InterContinental Hotels Group, eigenaar van Holiday Inn en Crowne Plaza, gaat plastic flesjes met shampoo en douchezeep definitief bannen. 

IHG is wereldwijd actief en dus gaat het om maar liefst 843.000 hotelkamers waar tegen begin 2021 geen plastic flesjes meer in de badkamer te vinden zullen zijn. Tot nu toe worden per jaar zo’n 200 miljoen plastic flesjes over de hotelkamers verdeeld. 

De keten koopt de verzorgingsproducten in de toekomst in bulk aan en stelt ze ter beschikking in flesjes met een pompje.

IHG is naar eigen zeggen de eerste wereldwijde hotelketen die dergelijke, milieuvriendelijke maatregel invoert. "Het is een stap in de goede richting en het zal onze afval-voetafdruk en onze impact op het milieu fors verminderen", zegt CEO Keith Barr.

Tegen eind dit jaar zijn er bij Holiday Inn en Crowne Plaza ook geen plastic rietjes meer te vinden.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marina Poelmans

  En wat met de hygiëne ? Iedereen die met zijn handen op die pompjes zit te drukken ! En als je dan ziet hoe oppervlakkig kamers gepoetst worden ! Dan liever mijn eigen producten hoor !

 • Marie-yolande Vandersmissen

  Gaan ze de prijs dan goedkoper maken?Dat is wel een service dat wegvalt.

 • Ludwig Lemmens

  Als dat alles is ben ik in hun plaats beschaamd

 • August De Baeke

  Ik ken tientallen hotels in België en Nederland, waaronder ook 5 sterren, die al 10 tallen jaren geen plastieken flesjes meer gebruiken, maar vanuit bulk de zeep, shampoo, en zo in pompflesjes bijvullen. Doen dus nog 2 jaar aan plastiek vervuiling en dan dit heden dan van de daken roepen. Waarom nog zolang???

 • Marie Beldé

  Das ecologisch ok maar langs de andere kant een dik profijt voor die hotel keten...! ?!!!