Hoge werkdruk en ontslag collega: Starbucks-personeel legt het werk neer in Brussel en op Zaventem

ap
Bij de vestigingen van koffieketen Starbucks in het station Brussel-Noord en in Brussels Airport, heeft het personeel vandaag een tijdlang het werk neergelegd nadat een vakbondsafgevaardigde werd ontslagen. Dat meldt de socialistische vakbond. De klanten hebben maar weinig van de actie gemerkt, omdat het werk door jobstudenten werd overgenomen. De actie werd opgeschort na overleg tussen de directie en de vakbonden. Morgen zitten de verschillende partijen opnieuw rond de tafel.

De staking vindt plaats bij twee vestigingen die in franchise worden uitgebaat door Autogrill. Volgens ABVV-Horval doen zich daar al langer problemen voor. "Autogrill misbruikt vandaag studenten die aan het werk gezet worden zonder de minste vorming. De vaste werknemers moeten steeds invallen en hebben hun peil van burn-out bereikt", klinkt het. Daarnaast zijn er volgend de vakbond ook problemen met vocht en schimmel. En is er geen kleedkamer beschikbaar voor de werknemers. 

Vandaag beslisten de werknemers om het werk neer te leggen nadat een syndicaal afgevaardigde van ABVV ontslagen werd. Volgens de vakbond gebeurde dat omdat ze de slechte werkomstandigheden bij de vestigingen had aangeklaagd. Christian Bouchat, gewestelijk secretaris van ABVV-Horval, stelt bovendien dat de afgevaardigde ontslagen werd zonder vooraf te worden gehoord. 

Na overleg tussen de vakbonden en de directie, werd vanavond wel beslist om het werk weer te hervatten. Morgenochtend om 10 uur zullen de verschillende partijen opnieuw rond de onderhandelingstafel gaan zitten, waarbij ook het hoofd van Autogrill Europe vertegenwoordigd zal zijn.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean Allonsius

    Is er iets dat wel goed draait op Zaventem???

  • Gedra Gedra

    Een syndicale afgevaardigde mag en moet kunnen ontslagen worden net als een ander, en als directie zegt buiten dan is dat buiten wie is BAAS ? En tja zal wel overdreven zijn .

  • DAN Provoo

    Proficiat voor de solidariteit