Exclusief voor abonnees

Hoe Brussels Airport passagiersrecords weet te verbreken: “Passagiers wegsnoepen bij buurlanden Nederland, Frankrijk en Duitsland”

Met een record van 25 miljoen passagiers op de teller voor 2018, verkeert Brussels Airport vandaag in feeststemming. De ambitie is om er tegen 2040 zo’n 40 miljoen van te maken, en het groeiende bedrijf is alvast op goede weg. “Vroeger kaapte Schiphol reizigers van Zaventem weg. Nu gebeurt het omgekeerde.”

Feest in de vertrekhallen van de luchthaven van Zaventem vandaag. Met een blazersorkest, een troep dansers en vrolijke chocoladelolly’s viert Brussels Airport haar recordcijfer van 25 miljoen passagiers in 2018. Daarmee overstijgt het de 24,8 miljoen uit 2017. De ambitie is om tegen 2040 zo’n 40 miljoen passagiers te vervoeren, liet directeur van strategische ontwikkelingen Piet Demunter van Brussels Airport zich deze week ontvallen. Volgens transporteconoom Eddy Van de Voorde (UAntwerpen) liggen de kaarten voor het groeiende bedrijf in elk geval gunstig. “Een sterk management en de juiste strategische beslissingen zijn de grote troeven van Brussels Airport,” legt de professor uit. “Het bestuur zet voortdurend in op het binnenhalen van grote vliegtuigmaatschappijen en slaagt daar ook zeer goed in. Recent werden nog enkele Aziatische bestemmingen toegevoegd, waaronder Shangai en Shenzen. Die keuzes zijn weldoordacht, en dat werpt zijn vruchten af”. 

Brussels Airport trekt actief Fransen en Nederlanders aan via promocampagnes

Wegsnoepen bij de buren

Maar ook onze buurlanden dragen bij tot de groei van de Brusselse luchthaven. Zo zie je steeds vaker Duitse, Nederlandse en Franse nummerplaten opduiken aan de kiss&ride-zone. 

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • paul van de velde

  Ik reis nu al 6 jaar via Schiphol en 2019 zal dat het 7ste jaar worden. Het personeel is daar veel vriendelijker en behulpzamer.

 • yves luyten

  Vertrekken vanuit Nederland is veel goed koper en klantvriendelijker.

 • peter maas

  Ik blijf via Eindhoven gaan,veeeeel goedkoper zowel tickets als parking auto,

 • Georges Vande Velde

  Met ten pas en ten onpas stakingen kunt ge toch geen klanten lokken. Wie geeft die statistieken ? De meesten ontvluchten Brussels airport !

 • Ronny Cuypers

  Mij zien ze daar toch niet meer hoor. Duur parkeren en om de haverklap stakingen. Ik reis wel via Düsseldorf of Schiphol.