Hier komen de stakingsposten van de Antwerpse dokwerkers

In een pamflet hebben de drie havenvakbonden hun leden deze week opgeroepen om tijdens de Antwerpse stakingsactie van komende maandag enkel naar hun ordewoorden te luisteren. Er werd nadrukkelijk gevraagd aan te sluiten bij een van de vier stakingsposten.

Bekijk HIER een grote versie van de kaart

De vakbonden ABVV-BTB, ACV-Transcom en ACLVB maakten eerder deze week in een pamflet aan de havenarbeiders de concrete locaties bekendgemaakt voor stakingsposten. Het gaat ook om de MPET-terminal van MSC in het Delwaidedok (kaai 730), de PSA-terminal in het Deurganckdok (kaai 1742), Zuidnatie aan het Churchilldok (kaai 472) en ook aan De Burcht van Katoen Natie. Maandag werd al duidelijk dat er ook mobiele ploegen komen om ook elders de werking van bedrijven stil te kunnen leggen.

In het pamflet dat vorige dinsdag aan 'het kot' en in de bedrijven werd verspreid, klinkt na de problemen in de marge van de grote nationale betoging begin november ook een oproep aan de havenarbeiders. "Volg enkel de ordewoorden van uw vakbond. Laat u niet misleiden door individuen die onze acties misbruiken en die geenszins begaan zijn met het statuut van havenarbeider", klinkt het.

Volg enkel de ordewoorden van uw vakbond. Laat u niet misleiden door individuen die onze acties misbruiken en die geenszins begaan zijn met het statuut van havenarbeider

Pamflet van de vakbonden