Ga naar de mobiele website
^ Top

Het leven is duurder, onze winkelkar niét

Mine Dalemans
Het inflatiespook mag dan door ons land dwalen, in de supermarkt hoeft u er niet bang voor te zijn. Het leven is vandaag 5% duurder dan in februari 2013, toch waren we gisteren verrassend genoeg 1 euro minder kwijt voor hetzelfde boodschappenlijstje als vier jaar geleden. Choco, Cécémel en cornflakes: allemaal goedkoper dankzij... onszelf.

Sombere berichten over het leven dat de voorbije jaren fors duurder is geworden, hoeven niet te betekenen dat u dezer dagen met dichtgeknepen billen een muntstuk in het winkelkarretje moet mikken. Toen we dat gisteren vulden met precies dezelfde producten als vier jaar geleden, bleek ons dat nu 1 euro minder te kosten. Nochtans was de rekening in 2013 nog bijna één tiende hoger dan in 2008, toen we voor het eerst zo'n assortiment merkproducten uit de rekken namen. En dat terwijl de prijzen van de indexkorf - die gebruikt wordt om de inflatie te berekenen - nu 5% hoger liggen dan in februari 2013.

Hoe komt het dat het winkelkarretje goedkoper is geworden, terwijl de prijzen elders stijgen? Lees het in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro!

Meer over11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Anonymous

  Het zijn weer hamsterweken in nl heeeeeerlijkkkkk,

 • Anonymous

  Waarschijnlijk zat er toevallig iets tussen dat in de aanbieding stond.

 • Anonymous

  De mijne zeker niet ben juist terug van Brusselse poort Maastricht

 • marie-jose Marie-José Anthonis

  Wij gaan naar Nederland of Frankrijk veel goedkoper onze ministers en aanverwanten zijn er nog enkel om ons te discrimineren en te pluimen aub nieuwe verkiezingen laat ons de vrijheid om te kiezen wil zien wat er dan gebeurd maar dat durven ze niet

 • Robey Bonders

  Echt? Geloof je dat zelf ook? Wat een zever zeg!

Gesponsord

Meld een bug