Het gaat niet goed met Rolls-Royce: nog eens 4.600 banen geschrapt

EPA
Bij het Britse industrieconcern Rolls-Royce moeten nog eens 4.600 jobs verdwijnen. Dat heeft het concern, dat onder meer vliegtuigmotoren produceert, vandaag bekendgemaakt.

Het concern trekt 500 miljoen pond (bijna 570 miljoen euro) uit voor de herstructurering. Die moet tegen eind 2020 een jaarlijkse besparing van 400 miljoen pond opleveren. De meeste banen zouden verdwijnen in het Verenigd Koninkrijk. Een derde zou nog dit jaar geschrapt worden. 

Recordverlies

De producent van onder meer vliegtuigmotoren is al een tijdje bezig om zijn gehele organisatie te versimpelen, in een poging de weg naar boven terug te vinden. In 2016 leed Rolls-Royce nog een recordverlies van meer dan 5 miljard euro.

Het concern moet onder meer opboksen tegen een afnemende vraag naar scheepsmotoren en een teruggelopen omzet op het gebied van onderhoudswerk voor zakenvliegtuigen.

Bij Rolls-Royce werken nu nog ongeveer 50.000 mensen, van wie 26.000 in het Verenigd Koninkrijk. Sinds het aantreden van topman Warren East in 2015 werd al flink gesneden in het personeelsbestand. Inclusief deze nieuwe ingreep zijn er onder zijn bewind al zo'n 10.000 arbeidsplaatsen verdwenen.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Theo Beyens

  Deze regering heeft een slechte verandering gebracht ,we gaan er allen erop achteruit .

 • Luc Deville

  Wordt er ook bespaart op het topmanagement?

 • Walter Van Criekinge

  De schuld van onze regering, de zakkenvullers.

 • John Stahl

  Net even opgezocht. Netto winst in 2017, 4,2 Miljard Pond. Begrijpe wie kan! Wel, de aandeelhouders willen natuurlijk steeds meer. Een bedrijf dat winst maakt en medewerkers ontslaat zou zwaar beboet moeten worden. Ze zijn ook al vele keren veroordeelt voor fraude. Blijkbaar een pak malafide bestuurders in dat bedrijf.

 • Filip Van Holsbeeck

  Tja, de goedkoopste manier om winst te maken is afdankingen uitvoeren.