HEMA gaat in beroep tegen door Brusselse rechtbank opgelegde boete om kinderjeans

ANP
De Nederlandse winkelketen HEMA gaat in beroep tegen een boete van bijna 4,5 miljoen euro die de Brusselse rechtbank van koophandel heeft opgelegd. HEMA werd in mei bestraft wegens rode stiksels op zijn spijkerbroeken, die te veel op de gestikte V-vorm van Levi's zouden lijken, maar daar is HEMA het niet mee eens.

"Op 14 mei van dit jaar bepaalde de rechtbank van koophandel in Brussel dat stiksels op kinderspijkerbroeken van HEMA te veel zouden lijken op die van Levi's. HEMA betwist de vermeende gelijkenis", aldus de keten in een persbericht.
De Nederlandse keten meent verder dat klanten sowieso geen kleding van het Amerikaanse merk in zijn schappen verwachten, aangezien HEMA enkel kleding verkoopt van zijn eigen merk. 

Tot slot protesteert de keten tegen het hoge bedrag van de boete. De rechtbank rekende namelijk 20 euro per verkochte jeans in de Benelux, terwijl de broeken voor een maximale prijs van 8 euro over de toonbank gingen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • yves Strubbe

    In een tijd waar Levis kwaliteit leverde, en het bijna de enige deftige jeans waren zou ik een dergelijk oordeel begrijpen, maar Levis is dezelfde goedkope rommel geworden als vele konkurenten. Het wordt tijd veel van deze "namaak" niet meer te veroordelen. Zolang het etiket in de jeans niet vervalst is verwacht ik van een koper dat hij/zij het verschil kan lezen.