Helft bestuur Mozilla weg na komst nieuwe topman

creative commons - superfluity
Drie van de zes bestuursleden van browsermaker Mozilla zijn opgestapt uit onvrede over de deze week aangestelde nieuwe topman van het bedrijf, Brendan Eich. Dat schrijft The Wall Street Journal.

De betreffende bestuurders hadden liever gezien dat er een topman van buiten het bedrijf was benoemd, met meer ervaring in de mobiele industrie, weet de Amerikaanse krant. Die eigenschappen zouden goed van pas komen bij het in markt zetten van het mobiele besturingssysteem Firefox OS.

Eich was tot voor zijn aanstelling Chief Technology Officer bij Mozilla. Hij volgt er Gary Kovacs op. Kovacs maakte afgelopen zomer de overstap naar AVG Technologies en sinds zijn vertrek was Mozilla zoekende naar een geschikte opvolger.

Afgelopen dagen kwam er al veel kritiek naar buiten van medewerkers van het bedrijf achter de bekende internetbrowser Firefox. Via sociale media riepen zij de kersverse CEO Eich op om onmiddellijk weer af te treden. Dat omdat hij in het verleden een politieke campagne tegen het homohuwelijk met een donatie van 1.000 dollar zou hebben gesteund. Eich reageerde hierop via een blogpost door te zeggen dat hij de onvrede snapt en dat iedereen welkom blijft bij Mozilla, ongeacht seksuele voorkeur, geloof of huidskleur.