Exclusief voor abonnees

Helder uitgelegd: dit verdien je als je 25 euro per maand belegt op de beurs

Als beginnend belegger houd je best je hoofd koel.
rawpixel Als beginnend belegger houd je best je hoofd koel.
Op onze spaarrekening krijgen we al een tijd nauwelijks rente, maar voor veel mensen is de stap naar de beleggingsmarkt (te) groot. Vooral de onzekerheid van de beurs en het idee dat je flink wat kapitaal moet investeren alvorens resultaat te zien, houdt ons tegen. Toch kan je ook met beperkte bedragen beleggen, al vanaf 25 euro per maand. En als je naar de lange termijn kijkt, houd je een aardig appeltje voor de dorst over. 15 jaar beleggen in het begin van je loopbaan kan op termijn 76.000 euro opbrengen.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk claeys

  WAT EEN LEUGENS, weinigen weten dat als je wint op de beurs er ergens een verliezer alles betaald?

 • Christophe De Keyster

  Véél beloven!!!

 • Ghijs Elvan

  Als je door elke maand €25 te beleggen €76000 wil bijeensparen over 15 jaar, dan moet je al elk jaar een opbrengst van net geen 35% weten te realiseren. Alles is mogelijk natuurlijk, maar ik denk dat er toch maar weinig fondsen zijn, waar je voor zo'n flutbedgrag kan in beleggen die jaar na jaar een opbrengst van 35% noteren. Dat beleggen in aandelen op termijn een betere return geeft dan sparen, is wel waar.

 • raymond van der craen

  Een gouden regel, zet niet alles in op één aandeel maar doe aan spreiding. Een ICB met een neutraal of defensief karakter is hier een aanrader voor de beginnende belegger.

 • jan geens

  Je kunt beter een friet hiervan kopen . Heb je tenminste eten. Als je een gewoon parcours rijdt dan heb je een paar procent per jaar, als je heel veel geluk hebt en kun je, o groot het wonder, binnen 10 jaar een friet kopen.