Heineken verkoopt meer bier

REUTERS
De Nederlandse bierbrouwer Heineken, waar de Belg Jean-François van Boxmeer aan het roer staat, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer bier aan de man gebracht.

Heineken verkocht in de eerste drie maanden van het jaar 52,7 miljoen hectoliter bier, dat is een stijging met 4,4 procent. Vooral in Afrika, het Midden-Oosten, Oost-Europa en Azië werd meer bier van de Nederlandse brouwer gedronken.

Affligem

In Europa steeg de verkoop 1,7 procent, met dank aan het mooie weer. Zo steeg in Frankrijk de verkoop van Affligem fors. 


Heineken was in het eerste kwartaal goed voor een nettowinst van 299 miljoen euro, tegenover 260 miljoen euro een jaar eerder. 
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sobek Wessels

  Met 1 Belgisch biertje kan je 10 Heineken biertjes maken zegt dat genoeg ?! Eigenlijk zou je dat geen bier mogen noemen .

 • Kris Verbeek

  Euh, Heineken is gekleurd water. Om het dan 'bier' te noemen is een grote overdrijving.

 • Jan hertogs

  enige sap waar je grenadina mag bij doen! Het woord bier is te veel eer.

 • victor vandesande

  Tja je zei toch bier he? De doorsnee belg denkt hier anders over.

 • Arie Verwimp

  Als heineken winst maakt wil dat zeggen dat de mensen meer kiezen voor goedkoop dan voor kwaliteit...