Haven van Oostende vaart minder politieke koers

De haven van Oostende. Archieffoto.
Benny Proot De haven van Oostende. Archieffoto.
Het bestuur van de Haven van Oostende vaart voortaan een minder politieke koers. Die komt er na de omvorming van een autonoom gemeentebedrijf naar een naamloze vennootschap van publiek recht, waardoor de politieke inmenging beperkt blijft tot zes gemeenteraadsleden op dertien bestuurders. De nieuwe raad van bestuur is gisteren voorgesteld.

De zes gemeenteraadsleden werden na de gemeenteraad van maandag 28 januari al bekendgemaakt. Het gaat om burgemeester Bart Tommelein (Open Vld), havenschepen Charlotte Verkeyn (N-VA), Alan Van Laer (Open Vld), Steven Nagels (N-VA), Wouter De Vriendt (Groen) en Krista Claeys (CD&V).

Als onafhankelijken zetelen Bart Brackx (ex-topman van Jetair en de West-Europese afdeling van de TUI-groep), professor Carl Devos (politicoloog en vertegenwoordiger van UGent in West-Vlaanderen), Lisa Devriese (Vlaams Instituut voor de Zee), Hannelore Hochepied (hoofdcommissaris politiezone Oostende), Kathy Van Damme, (Vlaams Energiebedrijf) en professor Eric Van Hooydonk (docent haven- en maritiem recht) in de raad.

Tien nieuwe prioriteiten

De haven gaat met het nieuwe bestuur voor tien nieuwe prioriteiten, klinkt het. "De Haven van Oostende wil groei realiseren die duurzame werkgelegenheid creëert. Hiervoor werd een nieuwe koers vastgelegd die onder andere inzet op diversificatie. Tevens dienen we meer inkomsten te genereren zodat we verder kunnen investeren, onder andere in de blauwe economie en infrastructuur", zegt gedelegeerd bestuurder Dirk Declerck.

Bekijk ook:
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pol Van den Berghe

  een naamloze vennootschap van publiek recht met de helft politici hahaha

 • willem merken

  Dus een einde aan de rode economie van VDL. En wat doen we met de witte, gele,oranje, groene, paarse, indigo, etc. economieën. Juist .

 • willem merken

  En hoeveel brengen die postjes op? En hoelang gaan ze vergaderen? En is het diner inbegrepen in de onkostenvergoeding? En moeten eer geen studiereizen gemaakt worden naar Londen of New York?

 • Jose Van Hauwaert

  Oeps, daar zal de sp.a, den Johny en de Oostendse Keizer..Van delanotte niet blij mee zijn.

 • Jean Paul Peelos

  Zal heel wat zitpenningen opbrengen en andere "verdoken" voordelen.