Handelsoorlog VS - China: “Gesprekken over interim-handelsdeal”

Trump heeft nog geen handtekening gezet onder de voorstellen, zeggen ingewijden.
AP Trump heeft nog geen handtekening gezet onder de voorstellen, zeggen ingewijden.
Adviseurs van de Amerikaanse president Donald Trump hebben gepraat over een interim-handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Daarbij zouden importtarieven op Chinese goederen uitgesteld kunnen worden en in bepaalde gevallen zelfs ongedaan gemaakt. Dat melden bronnen bij het Witte Huis aan persbureau Bloomberg.

In ruil voor een tijdelijke deal zou China dan bepaalde toezeggingen moeten doen rond intellectueel eigendom en de aankoop van Amerikaanse landbouwproducten. De plannen werden besproken in aanloop naar nieuw handelsoverleg tussen de twee economische grootmachten, dat in de komende weken zou moeten plaatsvinden. Trump heeft nog geen handtekening gezet onder de voorstellen, zeggen de ingewijden.

Er lijkt momenteel wat ontspanning te zijn in de slepende handelsvete tussen China en de VS. Trump kondigde aan importheffingen op Chinese producten, die hij per 1 oktober wilde invoeren, op te schorten tot 15 oktober. Peking overweegt daarnaast de import van Amerikaanse landbouwproducten weer vrijuit toe te staan.

Presidentsverkiezingen

Binnen het Witte Huis zouden de zorgen toenemen over de negatieve gevolgen van het handelsconflict voor de Amerikaanse economie, in aanloop naar de presidentsverkiezingen in de VS volgend jaar. Veel Amerikanen zouden niet erg blij zijn met de handelsoorlog met China en Amerikaanse boeren hebben last van de zwakke prijzen voor hun producten.

Bekijk ook: Trump noemt zichzelf de “Chosen One”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Verbeeck

  Trump stratégie om herverkozen te worden. Ik lever nu een mini akkoord af om wall street gerust te stellen. Niet vergeten dat Amerikanen leven in schulden en zonder spaargeld. Vele hebben hun welvaart reserves op wall street. Maar na de verkiezingen zal ik de greatest deal ever met China maken.... En misschien gelooft de kiezers dat nog ook.

 • luc dierick

  dierick luc wat is een werkloze Amerikaan als hij niet in staat is de goedkope brol van de chinezen te kopen Beter een werkende Amerikaan en een beter en duurder product te kopen in eigen land Onvoorstelbaar hoeveel naieve mensen op deze aardbol rondlopen zijn bedoeling is uitsluitend werk terughalen naar Amerika wat niet in goede aarde valt bij Europa Go D Go

 • MICHELINE GEVERS

  Hij zou zijn ziel verkopen om toch maar herkozen te worden. Als hij dan evenveel bereikt als nu zal het weer gebakken lucht zijn. Nog geen enkel akkoord, buiten Mexico, ondanks alle dreigingen en sancties. Alles is alleen wankeler geworden. Zien de Amerikanen dat nu zelf niet? Noord-Korea lacht met hem en lanceert raketten naar believen. Iran versnelt zijn atoom program dank zij "de beste president ooit. Hij heeft alleen Poetin als vriend en Saoedi en Israël als bondgenoot.

 • Patrick Heyvaert

  Als Trump wil herkozen worden, zal hij toegevingen moeten doen. Nadat hij herkozen is doet hij wat hij wilt natuurlijk. Ik vrees daarom het ergste, als hij herkozen wordt.