Handelsgezant VS leidt onderhandelingen met China over aanslepend handelsconflict

Robert Lighthizer
AP Robert Lighthizer
De Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer neemt het voortouw in het nieuwe handelsoverleg met China. Dat moet plaatsvinden tijdens de economische 'wapenstilstand' van negentig dagen die de economische grootmachten zijn overeengekomen in Buenos Aires.

Economisch adviseur Peter Navarro van het Witte Huis onthulde dat Lighthizer het Amerikaanse onderhandelingsteam gaat leiden. Navarro stelde in een interview met National Public Radio dat zal worden gesproken over kwesties als importheffingen, markttoegang en intellectueel eigendomsrecht.

De Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump hebben in Argentinië afgesproken voorlopig geen nieuwe invoerheffingen in te voeren. Dat geeft de landen tijd om een oplossing te vinden voor hun slepende handelsconflict. 

Trump noemde zijn overleg met Xi maandag “uitzonderlijk''. Hij schreef op Twitter dat de relatie met China een “grote sprong vooruit'' heeft gemaakt.

Bekijk ook:

Trump laat Macri alleen achter op podium
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.