Handel aandeel Greenyard hervat, opent 30 procent (!) lager

Het West-Vlaamse Greenyard is een wereldspeler in de handel in diepvriesgroenten.
Greenyard Het West-Vlaamse Greenyard is een wereldspeler in de handel in diepvriesgroenten.
De handel in het aandeel van het groentebedrijf Greenyard is vanochtend om 09.00 uur hervat. Het aandeel opende maandag dertig procent (29,82 procent) lager, en is nu nog 8 euro waard.

De handel werd vrijdag opgeschort, na berichten dat er de afgelopen drie jaar negen doden zijn gevallen door een besmetting met een listeriabacterie. Diezelfde stam werd ook aangetroffen in een Hongaarse fabriek van het Belgische groentebedrijf Greenyard. Het aandeel noteerde op het moment van de opschorting al met een verlies van ruim 9,5 procent (11,4 euro). 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • JAN krommentak

  Eigen schuld dikke bult , dat heb je met die lage kosten landen dat scheelt direct 30% daar gaat hun winst !

 • Peter Buyck

  Ik snap niet goed dat er ondanks een groot tonnage aan groenten 'slechts' 9 slachtoffers vielen.Volgens mij heeft het bedrijf geen schuld maar ofwel de lokale verkoper, transporteur (gebrekkige koeling, ontdooien en weer invriezen) of zelfs de keuken van de slachtoffers zelf (ontdooien en opnieuw invriezen, onvoldoende verhitten, slechte ontdooing, ...)

 • Lore Kluwer

  Wat is dat toch met die Belgische topbedrijven, althans zogezegde toppers. Onlangs ging Greenyard nog een megabedrijf overnemen. Nu min 30%. De Post ging vorig jaar post.nl overnemen. Nu is het aandeel goed op weg om een penny stock te worden.

 • Luc Deville

  Er is toch geen probleem? Althans volgens het bedrijf zelf

 • Hubert Peelman

  Het is dus nu de moment om aandelen Greenyard te kopen !!!