Gucci-eigenaar dreigt 1,4 miljard euro te moeten betalen aan Italiaanse fiscus

REUTERS
De Franse luxegroep Kering, eigenaar van onder meer het Italiaanse merk Gucci, dreigt in Italië 1,4 miljard euro te moeten ophoesten aan de fiscus. Dat bedrag kwam naar boven bij een audit door de Italiaanse belastingdienst. Italië denkt dat Kering Italiaanse activiteiten heeft aangegeven in Zwitserland, Kering ontkent.

Het parket van Milaan voert sinds eind 2017 een fiscaal onderzoek naar de luxegroep. Een Zwitsers filiaal zou activiteiten uitgevoerd hebben waarvoor in Italië belastingen betaald hadden moeten worden, meent het parket. In Zwitserland moeten er minder belastingen worden betaald. 

"Het auditrapport heeft betrekking op de resultaten van de jaren 2011 tot 2017 en het belastingbedrag dat kan geclaimd worden wordt geschat op ongeveer 1.400 miljoen euro", aldus Kering. De groep betwist de verdenkingen en het bedrag. De audit is een tussenstap op weg naar een finale beslissing door de Italiaanse fiscus.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Verstrepen

    En dat is maar heel normaal wij betalen ook onze belastingen.

  • Roger Cooks

    Wat heeft die dan wel niet ontdoken? Als ik zo'n bedrag zou kunnen achterover gedrukt hebben, dan zaten mijn 4 kinderen, mijn 10 kleinkinderen en drie achterkleinkinderen voor de rest van hun leven op rozen.