Grote groei vactures voorbij

ANP XTRA
De Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB heeft in oktober 1,6 procent minder vacatures binnengekregen in vergelijking met een jaar geleden. De grote groei van vacatures is er niet meer, erkent de VDAB.

De VDAB kreeg in oktober 27.489 vacatures binnen. De voorbije twaalf maanden ging het om 293.037 vacatures. Dat is wel nog 2,9 procent meer dan de twaalf maanden daarvoor.  Vooral het aantal vacatures voor laag- en middengeschoolden daalt. Voor hooggeschoolden komen wel nog meer vacatures binnen.
  
Sectoren die meer vacatures uitschreven in oktober, waren onder meer de openbare besturen en de sector transport, logistiek en post of de gezondheidszorg. Sectoren met minder vacatures waren onder meer de sector energie, water en afvalverwerking, of de andere kleine sector ontspanning, cultuur en sport.

De grote groei in vacatures is voorbij, erkent de VDAB. "De opgaande evolutie van de vraag naar arbeid, die al dateert van in 2015, is aan een hoogtepunt gekomen. De grote groei is er niet meer".
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Callaert

  Gisteren heeft mijn vrouw gesolliciteerd voor een tijdelijke betrekking (1 jaar contractà bij H&M. De zaal zat afgeladen vol voor 1 plaats. En dan zeggen dat de mensen niet willen werken: er is gewoonweg geen werk voor laaggekwalificeerde jobs.

 • Patrick Kelchtermans

  Ik zag een vacature voor een communicatiedeskundige: je schrijft teksten en vertaalt ze in F-E, je maakt drukwerk op, je bedenkt campagnes, je onderhoudt de website, je beheert de marketingbudgetten, bedenkt content en voedt de sociale media, je onderhoudt contacten met de pers en je werkt perfect met alle Office-toepassingen. Ze zochten dus een copywriter/vertaler/marketeer/grafisch vormgever/art director/administratief bediende/PR-medewerker. In 1 functie. En dan niemand vinden? sja...

 • Serge Aernoudt

  We hebben dan ook geen buitenlanders meer nodig om ze in te vullen.

 • Geert Landsman

  Jobs, jobs, jobs is een holle slogan gebleken en de multinationals hebben hun zakken eens goed gevuld met subsidies. Stem nog wat meer rechts en we zullen verarmen tot beneden het peil in Afrika!

 • DIRK DECEUNINCK

  Was te peinzen nu Hilde Crevits minister van economie is