Grote baas Aldi stapt verrassend op

BELGA
De topman van Aldi Nord, Marc Heussinger, is opgestapt. Dat heeft de Duitse discountreus bevestigd. Heussinger had nog een mandaat van vier jaar aan het hoofd van het concern.

Het vertrek van de 52-jarige Duitser was eerder door Manager Magazin gemeld, en vandaag door het extreem discrete bedrijf uiteindelijk ook bevestigd. "De heer Heussinger heeft de wens uitgedrukt om zijn functie in de raad van bestuur te beëindigen", aldus het bedrijf in een zeldzame mededeling.

Zijn vertrek komt als een verrassing. Heussinger had in 2011 het roer bij Aldi Nord overgenomen. Er was een akkoord dat hij ook de volgende vier jaar nog het bedrijf zou leiden. Hij werd topman op een moeilijk moment. Aldi Nord dreigde de aansluiting met zusterbedrijf Aldi Süd en eeuwige rivaal Lidl te missen.

Volgens Duitse media ligt onenigheid over de modernisering van de Aldi Nord-supermarkten aan de basis van zijn vertrek. Binnen het bedrijf én binnen de controlerende families was er kritiek omdat de miljardenzware ombouw niet snel genoeg vooruitging. Ook de groei van het bedrijf zou onder de verwachtingen zijn gebleven. Heussinger van zijn klant klaagde over een gebrek aan vertrouwen. Ook de complexe structuur bij de discounter helpt niet meteen. Het bedrijf is in handen van drie stichtingen, die worden gecontroleerd door verscheidene erfgenamen van de stichtende broers Albrecht.

De winkels van Aldi België vallen onder Aldi Nord.

Heussinger wordt opgevolgd dooo de 45-jarige Torsten Hufnagel, die met onmiddellijke ingang en tot nader order de functie van Heussinger overneemt. Hufnagel geldt als de architect van de modernisering van Aldi Nord
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Louis Smeekens

    Tis omdat hij al genoeg heeft zeker?

  • Jean-Pierre Vercruysse

    ALDI (een afkorting van Albrecht Diskont) is een internationaal opererende Duitse keten van discount-supermarkten, opgericht in 1946 in Essen (Noordrijn-Westfalen) door de broers Karl (1920-2014) en Theo Albrecht (1922-2010).

  • Benny Van den broeck

    Aldi bestaat al 10jaar in Turkije met naam van BIM supermarkten dat weten heel veel mensen niet