Grootste juwelenketen ter wereld haalt slijperij weg uit Antwerpen

Tiffany, de grootste juwelenketen ter wereld, wil zijn Antwerpse slijperij Laurelton Diamonds sluiten. Ook het Zuid-Afrikaanse Safdico (Gem Tech) wil zijn slijperij-activiteiten grotendeels uit de Scheldestad weghalen.
REUTERS Tiffany, de grootste juwelenketen ter wereld, wil zijn Antwerpse slijperij Laurelton Diamonds sluiten. Ook het Zuid-Afrikaanse Safdico (Gem Tech) wil zijn slijperij-activiteiten grotendeels uit de Scheldestad weghalen.
Tiffany, de grootste juwelenketen ter wereld, wil zijn Antwerpse slijperij Laurelton Diamonds sluiten. Hoewel het 'slechts' om een dertigtal slijpers zou gaan, betekent het een nieuw imago- en prestigeverlies voor de Antwerpse diamantsector. Dat schrijven de Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad vandaag.

Ook het Zuid-Afrikaanse Safdico (Gem Tech) wil zijn slijperij-activiteiten grotendeels uit de Scheldestad weghalen. Ondanks stoere regeringsverklaringen om de sector te helpen, lijken de financieringsproblemen sinds de sluiting van de Diamantbank van KBC alleen maar toe te nemen, klinkt het. Zelfs de Indiase banken zouden steeds meer de kredietkranen dichtdraaien.

Ondanks stoere regeringsverklaringen om de sector te helpen, lijken de financieringsproblemen sinds de sluiting van de Diamantbank van KBC alleen maar toe te nemen.
REUTERS Ondanks stoere regeringsverklaringen om de sector te helpen, lijken de financieringsproblemen sinds de sluiting van de Diamantbank van KBC alleen maar toe te nemen.108 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Clement Asselman

  Diamant is alles behalve zeldzaam, en dus artificieel duur! En als de diamantsector, o.a. door het correct betalen van verschuldigde belastingen, niet meer gaat opbrengen voor de gemeenschap, mogen ze gerust oprotten!

 • armand mudah

  Peter Jansens synthetise diamant is duurder dan natuurlijke en vraagt enorm veel energie om te produceren

 • Miek Dirickx

  Met de groeten van Kris Peeters. Als de Antwerpenaar hem straks verkiest als havenschepen, dan weten ze nu al wat er met de haven gaat gebeuren.

 • Peter Jansens

  Diamant wordt binnenkort toch voor het grootste deel synthetisch gefabriceerd. Geen verschil, veel goedkoper en er hangt geen bloed aan. In de Limburg zijn ze er al volop mee bezig. Vergeet Antwerpen.

 • johan vandeweghe

  goed nieuws toch zeker heel wat overvallen minder ! en dat ze elders gaan pronken met hun steentjes .