Grootste autoschip ter wereld komt naar Antwerpen

www.hoeghautoliners.com
De haven van Antwerpen ontvangt zaterdag hoog bezoek met de MS Höegh Target, de grootste momenteel actieve autocarrier. De mastodont heeft een dekruimte van 71.400 vierkante meter en een capaciteit van 8.500 wagens. Het gaat om een nieuwe telg van rederij Höegh Autoliners en het eerste exemplaar van een reeks van zes die de komende achttien maanden in gebruik worden genomen.

De MS Höegh Target doet Antwerpen aan tijdens een trip die begin juli in Oost-Azië begon en het schip vervolgens naar Europa bracht. Binnenkort vaart het nog naar Afrika en Oceanië om weer in Azië te eindigen. De carrier zal zondag in het Vrasenedok in de Antwerpse haven 900 auto's lossen, voornamelijk van het merk Opel, bestemd voor de Europese markt. Op 5 september zal het nog eens in Antwerpen aanmeren om 1.300 auto's, vrachtwagens en zwaar rollend materiaal te laden met bestemming Zuid-Afrika en Oceanië.

Volgens het Antwerpse havenbedrijf is de MS Höegh Target ook een opmerkelijke passant vanwege zijn duurzame werking. De boeg is immers geoptimaliseerd zodat de maximale benutting van de scheepscapaciteit kan gecombineerd worden met een laag brandstofverbruik. Op die manier zorgt het schip in vergelijking met een standaard autoschip voor 50 procent minder CO2-uitstoot per getransporteerde wagen.