Groepsaankoop leidde al tot 80 aan particulieren verkochte elektrische wagens

CEO Jean-Louis Van Marcke
Reuters, Tim Dirven CEO Jean-Louis Van Marcke
Tot dusver hebben 2.655 Vlamingen hun interesse kenbaar gemaakt en zich geregistreerd bij online marktplaats Bobex voor de groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen in opdracht van de Vlaamse overheid. Al 80 elektrische wagens werden via de groepsaankoop verkocht aan particulieren. Dat meldt het bedrijf.

Bobex noemt de eerste resultaten positief. Het initiatief is volgens CEO Jean-Louis Van Marcke voor herhaling vatbaar.

Van de mensen die zich inschreven werden er 1.596 doorgestuurd naar een verdeler in de buurt. Zowat 45 procent van de geïnteresseerden deed een testrit.

"Een verkoopsratio van 5 procent is zeer positief in de automobielsector en uitzonderlijk in het segment elektrische wagens", klinkt het. "Tot nu toe werden elektrische wagens vooral door bedrijven gekocht, maar de groepsaankoop heeft ook een verandering teweeggebracht in de particuliere markt."

De grootste drempel om over te gaan tot een aankoop is volgens Bobex voor de meeste mensen het budget. In een bevraging van het bedrijf gaf 44 procent van de respondenten te kennen een elektrische wagen vandaag nog te duur te vinden. "Vandaar dat heel wat Vlamingen interesse tonen in de groepskortingen van Bobex", luidt het.
Inschrijven op de groepsaankoop kan nog tot 15 mei via de website www.samenelektrisch.be. Er worden vier verschillende modellen aangeboden: de Renault ZOE, de Peugeot iON, de Nissan LEAF en de Hyundai KONA Electric.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • piet devlieger

  Ik wens de kopers van een elektrische auto heel veel sterkte toe - het zal nodig zijn.

 • egbert vansteenstraeten

  Wauw!! 80!! Wat een massa!! Stop met mensen onder druk te zetten en in de val te lokken!! Elektrische auto's zullen nooit brandstofmotoren kunnen vervangen! Er zijn nog zoveel aanpassingen aaan brandstof auto's te doen waardoor ze milieu vriendelijker zijn dan elektrische auto's. Andere brandstoffen, andere technieken enz...

 • Mario Bocque

  80 electrische auto's op 11 miljoen inwoners vindt ik eerder een serieuze tegenvaller. 8000 op 11 miljoen inwoners zou dan al een beetje beter klinken. Er zal nog veel moeten verbeteren aan een electrische auto om hem echt aantrekkelijk te maken. Te beginnen met de prijs en de actieradius

 • anna vandenberg

  Ze rijden Groen denken ze, maar vergeten erbij te vertellen dat de productie en het delven van grondstoffen een maanlandschap achterlaten in de ontwikkelinglanden. Enkel rijke plebs kunnen zich een elektrische auto veroorloven en denken dat ze de grote reders van de aarde zijn. Ze zullen ter compensatie wel een boom eisen op grond van een ander. Minder rijden en meer met de fiets en openbaar vervoer, steden tijdens de weekends autovrij. Parkings tien keer zo duur, ook op luchthavens.

 • Andy De Schieter

  Ik kan me enkel een oude diesel veroorloven. Nu dat de diesel duurder is dan euro 95, ik rijd nog altijd een pak zuiniger.