Griekse economie komt in groeifase: "Hervormingen beginnen vruchten af te werpen"

Oeso-topman Angel Gurria (L.) heeft de Griekse premier Alexis Tsipras (R.) ontmoet.
EPA Oeso-topman Angel Gurria (L.) heeft de Griekse premier Alexis Tsipras (R.) ontmoet.
De Griekse economie komt terecht in een fase van groei. Dat zegt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). De hervormingen beginnen hun vruchten af te werpen, zei Oeso-topman Angel Gurria na een ontmoeting met de Griekse premier Alexis Tsipras.

De economische denktank vergelijkt de Griekse economie met een raket die langzaam opstijgt en vervolgens versnelt. Van een "Grexit" uit de EU is volgens Gurria geen sprake meer, wel van een exit uit de internationale schuldregelingen. Daarvoor zijn er wel nog meer hervormingen nodig en moet de Griekse schuldenberg worden ingeperkt.

De Griekse economie boekte vorig jaar een vooruitgang van 1,4 procent na bijna een decennium van dalingen. Het groeitempo lag wel onder de verwachtingen. Bovendien bedraagt de Griekse overheidsschuld nog steeds maar liefst 180 procent van het bruto binnenlands product. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Heffens

  Toch al een klein lichtpuntje. Hopelijk houd dat aan.

 • van roy jozef

  laat eens zien hoe de mensen in de dorpen wonen?

 • Luc D'haese

  Zoals steeds mag een linkse partij de vuiligheid opkuisen. De modale burger die gans zijn leven zijn centen in de zakken van de rijken zag verdwijnen mag dan ook nog eens opdraaien voor de chaos en ellende. Smerige zet van alle rechtse rakkers in Europa die dit hebben afgedwongen.

 • Jan Verstrepen

  Het grootse deel van de bevolking leeft op straat is ondervoed en straatarm, een succes dus!

 • Luke Vincke

  Tja net als overal gaat het goed in het kapitalistisch systeem als de kapitalisten weer winst maken, dat de armen nog altijd in de goot liggen doet niet ter zake nietwaar?