Goudprijs op hoogste niveau in jaren door vrees coronavirus

REUTERS
De prijs van goud gaat al vier handelsdagen op rij omhoog door de onrust op de financiële markten vanwege de opmars van het nieuwe coronavirus. Het aantal doden en besmettingen door de besmettelijke longziekte blijft maar stijgen.

De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) steeg vandaag in Londen tot meer dan 1.573 dollar, waarmee het hoogste niveau werd aangetikt sinds 2013. In onrustige tijden op de beurs wordt het edelmetaal vaak beschouwd als een veilige haven. Ook de prijzen van andere edelmetalen zoals palladium, platina en zilver zaten in de lift.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • diego gonzalez

  In de euro heeft goud hoogste punt ooit bereikt.

 • Bart Verbeeck

  Ik volg kristof, goede analyse. Qe is helaas onbekend bij het frote publiek en zels de meeste politiekers.

 • Geert Landsman

  Experts roepen ook maar wat het beste voor hun bank is, want ze zijn niet onafhankelijk.

 • Filip Francois

  Goud stond al een tijdje klaar voor een explosieve stijging, heeft niet s met corona virus te maken... Maar mensen krijgen natuurlijk graag een eenvoudige uitleg voor de dingen die rond hen gebeuren ipv eens rustig de charts te bekijken. Merk hetzelfde vaak bij bitcoin, volgens kranten stijgt of daalt het omwille van reden x terwijl zij die zich er in verdiepen weten dat dit er niets met te maken heeft. Vaak zijn het gewoon cycles

 • Naessens Kristof

  Kleine correctie, de goudprijs gaat vooral omhoog door de 'Quantative Easing' die centrale banken doen, de grote schuldenberg van de ECB en de Federal Reserve, daarnaast rentetarieven die verlaagd worden, de reactie op het coronavirus is tijdelijk, maar de onderliggende factoren van een stijgende goudprijs is vooral de schuldenberg die wereldwijd groeit.