Gezin dat alles verkocht voor bitcoins is wereldberoemd: fanmail stroomt binnen

Didi Taihuttu te gast in De Wereld Draait Door
videostill Didi Taihuttu te gast in De Wereld Draait Door
De 39-jarige Nederlander Didi Taihuttu gelooft zo hard in bitcoin dat hij zijn hele hebben en houden verkocht voor de cryptomunt. In afwachting van een prijsexplosie woont hij met zijn gezin op een camping. En ondertussen gaat zijn verhaal de wereld rond: “Mensen zien onze beslissing als een heldendaad”, aldus Didi.

“Wij zijn een avontuurlijk ingesteld gezin en gaan die gok nu even aan om minimalistisch te leven”, vertelde Didi aan Business Insider. “Als je nooit een risico neemt, is het leven ook maar saai.” Die mening is ook honderden fans over de hele wereld toegedaan, want het gezin Taihuttu krijgt de fanmail niet meer verwerkt.

Lees verder onder de foto.

Van het oorspronkelijke plan om even rustig op een camping te wonen is ondertussen geen sprake meer. Media van over de hele wereld pikken het verhaal van de Taihuttu’s op en de interviewaanvragen zijn haast niet meer te tellen. Vorige maand kwam zelfs een Oekraïense tv-ploeg naar de camping voor een reportage en Amerikaanse documentairemakers volgden het gezin ook al enkele dagen. Ook in eigen land gaat het hard voor Didi en zijn gezin. In oktober mocht Didi aanschuiven aan de tafel van Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. “Dat is iets waar ik nooit van mijn leven van had kunnen dromen”, zegt Didi.

Lees verder onder de video.

Inspiratie

De ladingen fanmail die het gezin elke dag ontvangt, hebben één rode draad: het gezin blijkt een inspiratiebron voor veel mensen. “Mensen zien onze stap als een heldendaad. Terwijl we een heel normaal gezin zijn dat met beide voeten op de grond staat.”

Didi’s investering is in slechts enkele maanden tijd al verdubbeld, maar van verkopen wil hij nog niet weten. Hij denkt dat bitcoin tegen 2020 minstens 100.000 euro waard is, “en sommige analisten denken dat de munt zelfs naar het miljoen gaat”, zegt Didi. Dus blijft Didi investeren.
54 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paula Desmet

  Ma Jef, manneke toch, bitcoin kan je niet stoppen of verbieden, dat is nu net helemaal het prachtige eraan! Niemand heeft controle, het is van iedereen evenveel en geen enkel individu of overheid kan er iets aan veranderen!

 • kris deka

  Ja koop geen bitcoins en laat het op de bank staan,met de rente kan je over een jaar meschien een brood kopen...

 • JEF JOOSSENS

  Zoals ik eerder heb vermeld hier waren er mensen in Brazilie die ook hun huis , auto, moto verkochten voor TELEXFREE, een vergelijkbare situatie, in het begin stijgen en stijgen tot de Braziliaanse regering stop zegde en de boel verbood. Iedereen zijn geld kwijt en desondanks grote rechtszaken nooit meer 1 real terug gezien. Maw gewoon de afgrond in gegaan.

 • Jakke Troost

  Gewoon gegokt en gewonnen. Had het slecht afgelopen was er nu geen geld en dus geen fanmail.

 • Conny Van den Bosch

  Al die mensen die Coins onzin en risico vinden, jullie hebben gelijk, koop er geen. Beleg Uw spaargeld maar verder op de veilige banken en vraag nog wat meer papiergeld, euro's of dollars om onder de matras te verstoppen. Laat ons maar rustig verder zeepbellen blazen maar wees niet jaloers als we binnen enkele jaren meer vaat kunnen afwassen dan jullie.