Gert Verhulst en Hans Bourlon van Studio 100 verkopen deel van hun aandelen

Hans Bourlon en Gert Verhulst, de twee oprichters van Studio 100.
photo_news Hans Bourlon en Gert Verhulst, de twee oprichters van Studio 100.
Media- en entertainmentgroep Studio 100 is op zoek naar nieuwe aandeelhouders. Dat heeft het bedrijf achter onder meer Plopsaland zaterdag bevestigd. Oprichters Gert Verhulst en Hans Bourlon en financiële aandeelhouder BNP Paribas Fortis Private Equity willen een deel van hun aandelen verkopen.

Studio 100 is vandaag in handen van Verhulst, Bourlon en BNP Paribas Fortis Private Equity. Ze hebben alle drie ongeveer een derde in handen. Daar komen mogelijk nieuwe aandeelhouders bij. “Er wordt overwogen om een minderheidsparticipatie van de huidige aandelen te plaatsen bij institutionele en/of professionele beleggers”, aldus het bedrijf. Volgens De Standaard is een kwart van de aandelen te koop.

De oprichters Hans Bourlon en Gert Verhulst behouden in elk geval een meerderheid van de aandelen. Ook de financiële investeerder BNP Paribas Fortis Private Equity blijft aan boord.

Een definitieve beslissing is er nog niet. De oefening zit in een verkennende fase, klinkt het. “De realisatie van deze transactie zal onder meer afhangen van de marktomstandigheden en het vinden van investeerders die met hun toegevoegde waarde deel kunnen uitmaken van het toekomstige groeipad van Studio 100", luidt het.

Het bedrijf uit Schelle is opgericht in 1996, en is met bekende figuren als Bumba, Heidi en K3 actief in onder meer de productie van film- en televisieseries, kinderprogramma’s, tekenfilms, boeken, liveshows en verscheidene thema- en pretparken in België, Nederland en Polen.

Bekijk ook: Laatste Samson en Gert in Plopsaland

Bekijk ook: Gert Verhulst stopt met ‘Samson & Gert’
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • christine raes

  De particuliere belegger zal er geen kunnen kopen, wij kunnen enkel aandelen kopen waarbij we ons geld kwijt zijn.

 • Roger Verbrugge

  Ik snap de kritiek hieronder niet. De eigenaars beslissen en daar heeft niemand iets aan te piepen.Wat Bourlon en Verhulst uit de grond hebben gestampt mag het best gezien worden. Wat zouden die al aan de overheid afgedragen hebben via belastingen , BTW, tewerkstelling .....enz.

 • Matt Casters

  Nieuwe investeerders toevoegen verdeelt het risico voor de bestaande. Voor de mensen die toetreden biedt het mogelijkheden vermits het bedrijf het niet slecht doet. Een win-win zoeken is daarom toch niet het einde van de wereld. Ik zie het integendeel op lange termijn het verzekeren van het bedrijf naar de toekomst toe vermits de oprichters uiteindelijk ook niet eeuwig blijven leven.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Simpel te verklaren. Die mannen hun vermogen zit bijna volledig in dat park. Door wat aandelen te verkopen komt er wat cash vrij om andere leuke dingen mee te gaan doen. Meer moet je daar niet achter zoeken.

 • Jan Sierens

  Laurent, bij mijn weten valt dat allemaal onder Studio 100 nv het moederbedrijf.