Gents ondernemer Jonas Dhaenens is de 'ICT-persoonlijkheid van het jaar'

Jonas Dhaenens.
rv Jonas Dhaenens.
Gentenaar Jonas Dhaenens, de oprichter van hostingspecialist Combell en CEO van de holding Intelligent, is door het ICT-vakblad Data News uitgeroepen tot ICT Personality of the Year.

Dhaenens (33) stampte zijn bedrijf Combell in 1999 uit de grond vanuit zijn slaapkamer in het huis van zijn ouders. De eerste jaren groeide de hosting- en domeinnaamspecialist vooral organisch, maar vanaf 2002/2003 begonnen Dhaenens en zijn oude schoolkameraad Frederik Poelman stelselmatig concurrenten op te slokken.

Vandaag is Intelligent, de holding boven Combell en het Nederlandse Sentia, de grootste cloud-provider in de Benelux, met een omzet van meer dan 60 miljoen euro en 300 werknemers. In ons land is het bedrijf de marktleider in hosting en aanverwante diensten, en ook in Nederland is dat het doel.

De ICT Personality of the Year wordt gekozen door de redactie van het vakblad Data News. Belangrijke criteria zijn onder meer het afgelegde parcours, de sterkte persoonlijkheid, het ondernemerschap en de visibiliteit in de sector. De ICT Personality of the Year is verkozen uit een longlist van sterkmakers in de Belgische ICT-omgeving. Vorig jaar viel die eer nog te beurt aan ondernemer Jürgen Ingels.