Generische concurrentie zal UCB dit jaar parten spelen

Farmagigant UCB verwacht dat de omzet en winst dit jaar licht zullen dalen. Dat heeft alles te maken met de generische concurrentie voor zijn epilepsiemiddel Keppra, het belangrijkste geneesmiddel uit de portefeuille, waarvan de octrooien in 2011 zijn afgelopen. Dat blijkt vandaag uit de jaarresultaten over 2011 van UCB.

Het farmabedrijf zag vorig jaar de omzet met 1 procent stijgen tot 3,25 miljard euro. De nettowinst verdubbelde tot 235 miljoen euro. "De groei van de nieuwe geneesmiddelen compenseert dalingen in de mature producten-portefeuille als gevolg van aflopende octrooien", luidt het in een persbericht. UCB stelt een brutodividend voor van 1 euro per aandeel.
 
UCB verwacht voor 2012 een omzet van 3,1 miljard euro en een recurrente ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) van 630 tot 660 miljoen euro (tegen 683 miljoen euro in 2011). "De resultaten in 2012 zullen worden gestuurd door de verdere groei van Cimzia, Vimpat en Neupro en door de impact van het verstrijken van de octrooien voor Keppra", luidt het.
 
Keppra was in 2011 goed voor een netto-omzet van 966 miljoen euro. Cimzia, Vimpat en Neupro haalden samen 625 miljoen euro.