Geldtransferbedrijf Western Union test met cryptomunt

RV
De Amerikaanse financiële dienstverlener Western Union is aan het testen met transacties met de cryptomunt ripple. Er gingen al langer geruchten dat het grote bedrijf hiermee bezig was, maar Western Union heeft het nieuws nu ook zelf bevestigd.

Topman Hikmet Ersek zei in een interview met persbureau Bloomberg dat de ripple een oplossing kan zijn voor grensoverschrijdende betalingstransacties. Die gaan volgens hem nu zo langzaam dat een Amerikaan beter zelf met een zak geld in het vliegtuig kan stappen naar bijvoorbeeld Parijs, dan dat hij het geld via banken overmaakt. Gebruikmaken van de ripple en de technologie daarachter zou het proces aanmerkelijk kunnen versnellen.

Het nieuws zorgde gisteren voor een koersstijging van diverse cryptomunten, waaronder ook de bekende bitcoin. Daarvan steeg de waarde van circa 8000 dollar tot meer dan 9000 dollar. Recent ging de koers van cryptomunten juist nog hard omlaag. Dat had te maken met zorgen over de komst van strengere regels en waarschuwingen van veel bedrijven en toezichthouders. Voor een bitcoin werd in december nog zo'n 20.000 dollar neergeteld.
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Gil Rod

    Zal niet blijven duren .De landen zullen er wel een stokje voor steken .Al die miljoenen die ze mislopen .

  • Philippe Schotte

    En zoals velen hier zeggen .... pyramidespel ! Laat mij lachen !