Geen koper gevonden voor onderdeel van Imtech

ANP
Het lukt niet een koper te vinden voor Building Services van Imtech. De curatoren van het multinationale installatiebedrijf Imtech hebben faillissement aangevraagd voor dit onderdeel bij de rechtbank in Rotterdam. Dat zeggen de vakbonden FNV en CNV vandaag te hebben gehoord van de curatoren.

De curatoren kunnen nog niet reageren, liet hun woordvoerder vanavond weten.

Bij Building Services werken volgens FNV-bestuurder Jan Meeder 1.200 mensen. Hen wacht ontslag als de rechtbank het faillissement verleent. "Dat is het slechtste scenario. Iedereen staat op straat en is afhankelijk van een eventuele doorstart", aldus de vakbondsman.

CNV-bestuurder Loes Bezemer-Videler sprak van een zeer triest moment. "Dit massa-ontslag komt keihard aan", zei ze. De 1.200 werknemers die hun baan verliezen betalen volgens de vakbond indirect de rekening voor de fraudezaken in Duitsland en Polen waar Imtech in verzeild was geraakt.

Building Services is onderdeel van Imtech Nederland. Het onderdeel heeft volgens Meeder sterk te lijden gehad van de bouwcrisis. Wat een faillissement betekent voor de lopende projecten, is onduidelijk.

Voor de overname van twee andere onderdelen van Imtech Nederland (Industrial Services en Industry International) is wel veel belangstelling, zegt Meeder. Bij elkaar tellen deze onderdelen circa 1.300 werknemers.