G7-landen gaan geldstromen naar terrorisme droogleggen

Frans minister van Financiën Michel Sapin.
REUTERS Frans minister van Financiën Michel Sapin.
De G7, de groep van zeven grootste industriële landen, gaat de strijd opvoeren tegen de financiering van het terrorisme, zo werd bekendgemaakt naar aanleiding van de 42ste G7-top die volgende week donderdag van start gaat in Japan.

De grootste industriële landen willen de grote geldstromen richting terreurgroeperingen, zoals Islamitische Staat in Syrië en Irak, droogleggen.

"De G7 herbevestigt zijn engagement om de financiering van het terrorisme te counteren, dat de terroristen in staat stelt om hun aanvallen uit te voeren, hun netwerk te voeden en hun ideologie te verspreiden via propaganda", luidt het document dat vandaag werd verspreid.

Een goede uitwisseling van informatie tussen de verschillende geheime diensten op het vlak van financiën is daarbij van groot belang, zegt de Franse minister van Financiën Michel Sapin. Daarnaast engageren de G7-landen er zich toe om hun financiële sancties beter op elkaar af te stemmen en om de FAG, de financiële actiegroep ter bestrijding van het witwassen van geld, te versterken.