Ga naar de mobiele website
^ Top

Franse regering: "Hervormingen arbeidsrecht gaan door"

Meer dan 200.000 vakbondsleden protesteerden gisteren tegen de plannen van de regering.
AFP Meer dan 200.000 vakbondsleden protesteerden gisteren tegen de plannen van de regering.
De Franse regering is niet onder de indruk van de landelijke protesten tegen geplande hervormingen van het arbeidsrecht. Premier Edouard Philippe zei woensdag dat hij ,,luistert'' naar kritiek, maar dat de beoogde maatregelen niet van de baan zijn.

Meer dan 200.000 vakbondsleden protesteerden gisteren tegen de plannen van de regering. Die wil bedrijven onder meer grotere vrijheid geven om personeelsleden aan te nemen en te ontslaan. De bond CGT waarschuwt voor een "sociale ramp'' als de overheid het roer niet omgooit.

Premier Philippe zei tegen televisiezender France 2 dat de Franse kiezers met respect moeten worden behandeld. "De hervormingen waar we mee komen waren al aangekondigd door de president op het moment dat hij werd verkozen.''

President Emmanuel Macron gooide onlangs zelf onwillekeurig olie op het vuur. Hij zei tijdens een bezoek aan Athene dat hij niet zal toegeven aan "luiwammesen, cynici en hardliners". Daarop kreeg hij de kritiek werknemers respectloos te behandelen.

Meer over1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • peter linthout

    Ja ze hebben er zelf voir gekozen eigen schuld dikke bult en hier gaan ze ook weer voor zelfde zotten kiezen wie voor nva open vld enz weer kiezen moesten meteen helft van hun loon kwijt zijn

Meld een bug