Frans treinverkeer ook op kerstavond zwaar ontregeld

AFP
Het Franse treinverkeer zal ook op kerstavond ernstig ontregeld zijn door de aanhoudende stakingen. Daarvoor waarschuwt de nationale spoorwegorganisatie SNCF. Op de hogesnelheidstrajecten van de TGV rijdt waarschijnlijk hooguit 40 procent van de treinen.

Op regionale lijnen en lokaal in Parijs zal de frequentie naar verwachting niet veel beter zijn. Ook internationale reizigers moeten rekening houden met een zeer beperkte dienstregeling van en naar onder andere België, Nederland en Duitsland. Mogelijk vallen twee op de drie treinen uit.

De prikacties tegen de pensioenhervormingen van de Franse regering duren nu al bijna drie weken. Een oproep om het publiek rond Kerstmis te ontzien vond geen gehoor.

De Franse regering nodigde de sociale partners intussen wel uit om op 7 januari overleg te plegen. Meerdere ministers en staatssecretarissen zullen aanwezig zijn. De gesprekken zullen de volledige maand januari duren, luidt het.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Martens

    Hopelijk tot na nieuwjaar. En daarna hopelijk in België.