Frankrijk verkoopt tot 52 procent van staatsloterij ‘Française des Jeux’

.
Shutterstock .
De Franse staat gaat maximaal 99,3 miljoen aandelen van loterij Française des Jeux van de hand doen in het kader van de privatisering van het bedrijf. Het gaat om 52 procent van het kapitaal, een operatie die de staat tot 1,9 miljard euro kan opleveren, zo is bekendgemaakt.

De onderneming gaat op 21 november naar de beurs. De Franse minister van Economie Bruno Le Maire had woensdagavond te kennen gegeven dat de prijsvork voor het aandeel tussen 16,5 en 19,9 euro ligt. De Franse staat zou uit de operatie dus tussen 1,6 en 1,9 miljard euro halen.

Française des Jeux is de erfgenaam van de Franse nationale loterij die in 1933 opgericht werd en is een van de weinige Franse overheidsbedrijven in goede financiële gezondheid. De Fransen besteedden vorig jaar nog bijna 16 miljard euro aan de kansspelen van het bedrijf. 

Bekijk ook: Brit wint grote pot van Euromillions: 190 miljoen euro
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino Denil

    Dat heb je met een liberaal beleid. Die verkopen de winstgevende takken van de overheid te goedkoop uit en behouden de verlieslatende op kosten van de belastingbetaler. Voor de luchthaven van Deurne, waarde meer dan 115 miljoen euro werd een concessie verleend aan een Franse firma voor de uitbating voor slechts enkele honderdduizenden euro's? En de beide regionale luchthavens - Oostende en Deurne - hadden over 2015-2017 een omzet van 17 miljoen en kregen 32 miljoen staatssubsidie.

  • Coen Geurts

    Vreemde verkoop; Lotto is hier toch de kip met gouden eieren voor de staat.