Frankrijk positief over toenadering BNP Paribas tot Commerzbank

AFP
Frankrijk vindt het "goed" dat BNP Paribas zich richt tot Duitsland en tot Commerzbank. Dat verklaarde een woordvoerder van de Franse regering vandaag. In de Duitse pers verschenen artikels over een mogelijke overname van het Duitse overheidsbelang in Commerzbank door BNP Paribas.

"Ik wil me niet uitspreken over een concreet dossier zolang dat niet geformaliseerd is", zei de woordvoerder nog.

Volgens het satirische weekblad Le Canard Enchainé, zou ook de Franse president Emmanuel Macron de toenadering goedgezind zijn.

Enkele weken geleden suggereerde de Duitse minister van Financiën dat Duitsland zijn belang van 15,6 procent in Commerzbank van de hand zou willen doen. Dat belang dateert nog van 2009, toen de bank ten tijde van de financiële crisis overkop dreigde te gaan. Onmiddellijk waren er speculaties dat BNP Paribas of het Italiaanse UniCredit geïnteresseerd zouden zijn in de participatie.

Volgens het Duitse tijdschrift Wirtschaftswoche verkoos Berlijn zelf een Frans-Duitse oplossing. Er werden consultants aangesteld om dit scenario te onderzoeken. Maar een formeel akkoord wordt ten vroegste volgende maand verwacht.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jo De Clercq

    De bank met de meeste illegale zaakjes, zaken! Ondanks overheidstoezicht.