Ford schrapt meer dan 5.000 jobs in Duitsland

Een Ford Fiesta in de fabriek in Keulen.
EPA Een Ford Fiesta in de fabriek in Keulen.

Het Amerikaanse autoconcern Ford gaat in Duitsland meer dan 5.000 jobs schrappen. Het zal voornamelijk gaan om vrijwillig vertrek. Ford kondigde in januari al een herstructureringsplan voor Europa aan, waarbij duizenden banen geschrapt zouden worden.

Een woordvoerster van Ford Duitsland laat weten dat de beslissing ervoor moet zorgen dat Ford zo snel mogelijk rendabel wordt in Europa. 

Ford stelt zowat 53.000 mensen te werk in Europa, van wie 24.000 in Duitsland. 

Ford had ook decennialang een assemblagefabriek in Genk, maar die werd eind 2014 gesloten. In Lommel heeft Ford nog zijn belangrijkste testbaan voor Europa. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emi De graeve

  gisteren documentaire gezien op Duitse TV. Tegen 2030 - (en dat is niet eens zo veraf meer ...) - zou men in Duitsland nog amper 2% benzine auto's en 2% diesels van de band willen laten lopen. De rest zouden e-wagens "moeten" zijn. De prognose daarbij is één haf miljoen werklozen ..Bangelijke tijden waarin we gedreven worden...

 • Oger Coenegrachts

  Ze gaan ons en Europa ruïneren met het klimaatplan en als het zover is lacht de rest van de wereld ons uit en doet absoluut niets voor het klimaat. Begrijpt dan niemand dit.

 • Elisabeth leinders

  einde verhaal van Ford , toen ze Genk gesloten hebben , wisten de mensen al dat dit het begin van het einde is , de mensen kopen wel een ander merk dan Ford ,

 • raf peeters

  Hopla de volgende ,ja 27% ging de auto industrie inleveren ,doe maar verder met de e wagentjes,denk eraan ,aan mensen zonder werk verkoop je ook niks meer ,de economische schade zal enorm zijn,maar ja ,van schone lucht kan je ook leven ,maar wel niet lang,van lucht alleen kan je ook niet leven.