Fnac wil moederbedrijf van elektroketen Vanden Borre kopen

rv
De Franse keten van boeken- en multimediawinkels Fnac heeft een overnamebod uitgebracht op de elektrogroep Darty. Deze in Londen gevestigde groep baat in België de Vanden Borre-winkels uit. De raad van bestuur van Darty zal het bod bestuderen.

Fnac biedt 101 pence per aandeel Darty, of ongeveer 533 miljoen pond (719 miljoen euro), stelt Fnac. Dat is een premie van ruim een kwart bovenop de slotprijs van het aandeel Darty dinsdagavond op de beurs van Londen.

Fnac zegt ervan overtuigd te zijn dat "de combinatie met Darty een enorme strategische en financiële opportuniteit vormt voor beide groepen, door een leider te creëren in de handel van elektronica, boekenmateriaal en huishoudtoestellen in Frankrijk."

Darty, dat behalve in Frankrijk en België ook actief is in Nederland (met het merk BCC), draaide in het recentste boekjaar een omzet van 3,5 miljard euro. De omzet van Fnac bedroeg 3,9 miljard euro. Vanden Borre telt volgens zijn website een zestigtal winkels in België en is goed voor meer dan 1.200 werknemers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.