Fiscaal klaar voor het nieuwe jaar? Hier kan u nog fiscaal voordeel uithalen

De tips van Michaël Van Droogenbroeck

Hebt u fiscaal alles uit het jaar gehaald? Michaël Van Droogenbroeck lijst op welke zaken u zeker niet mag vergeten.
Melissa Van Boxstael Hebt u fiscaal alles uit het jaar gehaald? Michaël Van Droogenbroeck lijst op welke zaken u zeker niet mag vergeten.
2018 loopt op zijn laatste benen. Dat betekent dat ook de tijd wegtikt om die uitgaven te doen die u voor 2018 een fiscaal voordeel opleveren. Er resten nog twee weken om te storten voor het pensioensparen, dienstencheques te bestellen, te storten voor het goede doel of te kijken hoeveel roerende voorheffing u straks terugkrijgt.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Paul Keulemans waarom heeft men het niet gedaan voor dat de N-VA in de regering kwam en dan gaat het niet over 4 jaar maar over tientallen jaren.

 • Pascal Fransen

  Wij trekken terug ,een habbekrats maar allee doch heb nog steeds geen brief ontvangen daar zullen verschillende factoren de rol spelen, nieuwe straaljagers, 6 regeringen, een massa parlementaire die hun cadeau moeten gaan ophalen.

 • Paul Keulemans

  Als de fiscus nu eens het geld gaat halen waar het zit en al die belasting ontwijkers en ontduikers keihard aanpakt zoals zou moeten dan kunnen ze de peanuts bij de burgers met rust laten. Zullen we dat eens gaan doen nu de NVA (tijdelijk ) opgehoepeld is ?

 • Daniëlle Putzeys

  Ik wou óók het maximumbedrag van €1230 storten maar tot mijn grote verbazing werd dit door de bankdirecteur geweigerd. Blijkbaar geldt dit niet tijdens de laatste 5 jaar van mijn contract. Met andere woorden, als de belasting op uw 60e verjaardag geïnd is, dan kan je maar maximaal €960 storten en wordt het belastingvoordeel direct beperkt. Waarom wordt dat nooit vermeld in de media ?