Familie Blokker zet nu ook Blokker zelf in de verkoop

Een pand van Blokker.
Saskia Minkman Een pand van Blokker.
Na het afstoten van ketens zoals Intertoys, Xenos en Leen Bakker wil de Nederlandse familie Blokker nu ook een meerderheidsbelang in de gelijknamige winkelketen verkopen. Dat bevestigt president-commissaris Michiel Witteveen aan het Nederlandse Financieele Dagblad. De verkoopplannen bevinden zich in een pril stadium.

“Blokker is 122 jaar gemanaged vanuit een familieoptiek, en soms is het beter om het vanuit een andere optiek te benaderen. Gelukkig ziet de familie dat ook in’', zegt Witteveen. Het moederbedrijf Blokker Holding besloot in mei vorig jaar bijna al zijn winkeldochters te verkopen en zich volledig te richten op de Blokker-keten. De familie probeert nu alle resterende retailactiviteiten te verkopen, naast Blokker ook Big Bazar en de Xenos-winkels die nog niet zijn verkocht. Bij elkaar werken bij deze winkels meer dan 10.000 mensen.

Blokker, dat 430 vestigingen door heel Nederland telt en meer dan 100 in België, maakt sinds 2014 verlies. Ondanks verschillende wisselingen in het management, diverse reclamecampagnes en investeringsprogramma’s  gaat het niet beter.

In ons land besliste Blokker eind 2016 om 63 van de 190 Belgische winkels te sluiten en 279 van de ruim 900 banen te schrappen. Blokker België boekte tijdens het gebroken boekjaar 2017/2018 een omzet van 86,8 miljoen euro.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcel Bontinck

  4 jaar aan een stuk miljoenen verlies maken,wie betaald dat verlies?

 • Gino Denil

  Jobs, jobs, jobs. In de Blokker in mijn buurt werkt één vrouw. En die heeft de helft van de dag tijd om een klapke te doen met een zeldzame klant. Nochtans met een gratis parking. Maar de prul die je net nodig hebt vind je er niet en de andere prullen zijn te duur om er eens terug voor te komen.

 • Ben Strubbe

  'Sign o' the Times', chris vangiesbergen, de tijd van de retail is voorbij. Andere ketens zullen volgen; zelfs een bedrijf als Torfs is ten dode opgeschreven. Wat je bij Blokker (en Casa, ...) kan kopen, vind je ook bij Action. En dat de ketens onderuit gaan is onze eigen schuld - ook de jouwe ! Binnenkort kan je niks meer kopen in de paar winkels die je nog open blijven; alleen bekijken en via smartphone bestellen en laten leveren.

 • chris vangiesbergen

  Jobs Jobs roepen ze in Brussel .En als het overgenomen wordt zal de helft moeten afvloeien en wie zal de pineut zijn inderdaad de+45 jarigen .Want die vinden de bazen niet meer rendabel en te duur .

 • Filiep Lapeire

  Een bedrijf dat voortdurend verlies maakt kan niet anders dan dergelijke maatregelen treffen.