Exclusief voor abonnees

Facebook gaat bankier spelen: hoe werkt het en gaat u de Libra straks gebruiken?

Met virtuele munt Libra moet je vanaf 2020 super gemakkelijk geld kunnen uitgeven, overschrijven en sparen

EPA
Facebook lanceert in het eerste kwartaal van 2020 de Libra, een virtuele munt waarmee je even gemakkelijk geld kan sparen, overschrijven en uitgeven (save, send and spend!) als een bericht liken op, nou ja, Facebook. Financieel analist Paul D’hoore gelooft dat de Libra een succes kan worden. “Maar dan moet de lancering wel vlekkeloos verlopen”, zegt hij. De belangrijkste vragen en antwoorden op een rij.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Verbeeck

  Een systeem dat gebouwd wordt bovenop een systeem dat niet meer levensvatbaar is kan niet standhouden. Er is weinig tot geen hoop dat het geldsysteem bedacht en ontwikkeld door technocraten en centrale banken kan in stand gehouden worden door nieuwe ontwikkelingen zoals Bitcoin.

 • Paul Vanmaldeghem

  Alles doen ze eraan om ons nog meer onder de knoet te houden. Big Brother wil ons van geboorte tot sterfbed controleren en opleggen wat zij vinden dat goed is voor ons met tussenkomst van zogezegde sociale media. Ik zou het eerder asociale media noemen.

 • Andre van Ruyskensveld

  dat wordt een ramp

 • San Pauwels

  @pascal pardon: het internetbankieren werd in onze strot geramd. De overheid ("big brother") wil weten waar en hoeveel geld we uitgeven om nog meer belastingen te kunnen heffen. Privacy is belangrijk, maar velen lopen gewoon mee met de nieuwste trends. Daarnaast kost het digitaal bankieren ons handenvol geld (stijging beheerskosten). Trouwens, wie een koopverslaving heeft, neemt beter cash geld mee.

 • Boudewijn Claeys

  Das zoals RES. Dus enkel de eigenaars verdienen er geld mee. Wij als resleden betalen 3,5% om te ontvangen en 3,5% om uittegeven. Hij werkt niet gratis!!! Niemand. Tis weer enkel voor mensen zonder kapitaal.