Ex-bestuurders Sabena in verdenking gesteld

Ex-Sabenabaas Paul Reutlinger.
Ex-Sabenabaas Paul Reutlinger.

Onderzoeksrechter Jean-Claude Van Espen heeft in het gerechtelijk onderzoek naar financiële malversaties bij Sabena negen mensen in verdenking gesteld. Onder die negen bevindt zich Pierre Godfroid, gedelegeerd bestuurder van Sabena tussen 1991 en 1996. Ook Paul Reutlinger, baas tussen 1996 en 2000, en Patrick du Bois, voormalig algemeen secretaris, worden in verdenking gesteld, aldus Le Soir maandag.

Ook Axa op lijst
Volgens de krant zou ook de bank Axa Luxemburg op de lijst staan. De verdenking luidt valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken, witwaspraktijken, fiscale en sociale fraude en misbruik van vertrouwen. De andere betrokkenen zouden geen ex-bestuurders van Sabena of politici zijn.

Opbrengst van 500 miljoen
In De Morgen zegt curator Christian Van Buggenhout dat hij ruim zeven jaar na het faillissement van Sabena een opbrengst van 500 miljoen euro kan voorleggen, waarvan de helft al werd uitbetaald aan het vroegere personeel van de luchtvaartmaatschappij en de andere helft bestemd is voor de Belgische staat. (belga/jv)