Europese Centrale Bank last pauze in en laat rentetarieven onveranderd

AP
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de rentetarieven vandaag onveranderd gelaten. Er komen voorlopig ook geen andere maatregelen om de economie in de eurozone te ondersteunen. Recentelijk breidde de ECB haar miljarden-opkoopprogramma nog uit, en nu wil ze eerst het resultaat van die maatregel afwachten.

Elke maand, en dat tot eind juni 2021, koopt de Europese centrale bank voor 1,35 miljard euro aan overheids- en bedrijfsobligaties op. Dit zou zowel staten als bedrijven moeten helpen, omdat ze kunnen profiteren van een lage rente op hun schulden. 

Het bedrag van het opkoopprogramma werd in juni nog verdubbeld en de termijn verlengd. Nu wordt dus een pauze ingelast. Analisten hadden dat ook verwacht. 

De ECB rekent voor dit jaar op een zware recessie in de eurozone (-8,7 procent  krimp van het bbp) en een inflatie op bijna nul.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • dirk clemeur

    Geef de mensen terug een redelijke intrest op hun spaargeld, dan zal er terug gekocht worden, dit komt via de B.t.w. terug in de staatskas van de landen. Maar nee degene die mee aan de top zitten verrijken zich liever zelf.