Europese beurzen onder druk door oplopende handelsspanningen met VS

Photo News
De Europese beurzen zijn vrijdag met behoorlijke verliezen het weekeinde ingegaan. De handel stond onder druk door de oplopende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en de rest van de wereld. 

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 1 procent lager op 561,71 punten. De MidKap zakte 1 procent tot 799,52 punten. Parijs, Frankfurt en Londen daalden tot 1,4 procent. President Donald Trump heeft goedkeuring gegeven aan heffingen op Chinese goederen, die een handelswaarde van 50 miljard dollar vertegenwoordigen. China maakte direct bekend terug te slaan met zijn eigen heffingen. De Europese Unie is ook een stap dichter bij het nemen van tegenmaatregelen richting de VS.

PostNL was de grote winnaar in de MidKap met een plus van bijna 7 procent. Het kabinet wil de overheidsbemoeienis op de postsector afbouwen door meer concurrentie en consolidatie op de postmarkt mogelijk te maken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.