EU bereid heffingen op Amerikaanse wagens te schrappen volgens Duits minister

Duits minister van Economie Peter Altmaier.
Uwe Anspach/dpa Duits minister van Economie Peter Altmaier.
De Europese Unie is bereid de invoerheffingen op Amerikaanse auto's te schrappen in een poging een aanslepend handelsgeschil met Washington op te lossen. Dat heeft de Duitse minister van Economie Peter Altmaier verklaard in Welt am Sonntag

“Daarmee zouden we ook de beschuldiging uit de wereld helpen dat Amerikaanse autoheffingen lager liggen dan Europese", aldus de CDU-minister.

Trump

VS-president Donald Trump heeft al meer dan eens uitgehaald naar de in zijn ogen oneerlijke handelsrelaties met de Europese Unie. Tot nu toe hanteren de Verenigde Staten een invoertaks van 2,5 procent op Europese auto's. De EU legt 10 procent op. Daar staat tegenover dat de Amerikaanse invoerheffing op de populaire pick-ups 25 procent bedraagt.


Na een gesprek met de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer halfweg juli verklaarde Altmaier dat een oplossing voor het geschil tegen het einde van het jaar tot de mogelijkheden behoort.
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Tichmann

  2018 Ford Shelby GT350 $43.000. (Uitverkoop)

 • Johan Van Biesen

  Een VW Golf R kost in de VS full options 42.000$, hier kost hij om en rond de 54.000€, hoe leg je dat uit, wetend dat de emissienormen strenger zijn in de VS? Een Chevy Camaro kost hier ook ongeveer 20.000€ meer dan in de VS, met wie lachen ze hier.

 • HUGO COOLSAET

  Als je het totaal aan invoerheffingen in $ berekend zal je aan beide zijden van de oceaan tot hetzelfde bedrag komen. Als de ene invoerheffingen oplegt wil de andere hetzelfde bedrag recupereren door gelijkwaardige invoerheffingen. En dat is ook eerlijk.

 • Erwin Van Roy

  Mensen zeggen dat Trump gelijk heeft mss wel mss niet. Maar het komt erop eer dat Europa.doet wat trump wil doen opkomen voor u eigen mensen. Maar uiteindelijk is er in de tijd onderhandeld en hebben de EU en de VS dat ondertekend en heeft Trump eenzijdig dat verbroken. Hij moet lastig zijn op zijn onderhandelaars en niet op de EU. Straks gaan de klagers weer de EU verwijten dat er minder werk is door alles wat wordt ingevoerd

 • Johan LAUNDERS

  uitzonderingen op uitzonderingen... wanneer maken ze eens wetten die toegepast kunnen worden en door halfslachtigheid uitzonderingen moeten toestaan voor de luidst roependen.. Is economie à la tête du client.