Etex bouwt voor 160 miljoen zijn grootste fabriek ooit in Verenigd Koninkrijk

Bas Bogaerts
De Belgische bouwmaterialengroep Etex trekt 140 miljoen pond (160 miljoen euro) uit voor de bouw van een nieuwe fabriek in het Verenigd Koninkrijk. Voor het miljardenbedrijf, een van de grootste private firma's van het land met 113 fabrieken wereldwijd, gaat het om het grootste investeringsdossier in een productievestiging ooit, schrijft De Tijd.

De nieuwe gipsplatenfabriek komt in Bristol, in het zuidwesten van Engeland. Het bedrijf heeft al twee dergelijke fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, waaronder een in Bristol. "Maar we willen tot de top drie op die lucratieve markt behoren", klinkt het. De bevolking in het Verenigd Koninkrijk groeit fors, er is een tekort aan woningen en veel oudere huizen snakken naar een renovatie.

De onzekerheid over de brexit houdt Etex niet tegen, integendeel. De groep wil in de eerste plaats de sterk groeiende Britse markt bedienen. "Vandaag gaat het om lokale productie waarmee we een stevige lokale vraag opvangen", zegt topman Paul Van Oyen. De daling van het Britse pond de jongste jaren maakt een investering voor een Europese speler extra aantrekkelijk.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Paulussen

    Ik kan goed begrijpen dat ze niet bouwen in Belgie, en niet in Europa: Het gegraai van de politieke kaste en de (r)overheid is zo de spuitgaten uitgelopen, en de belastingen dus zo extreem dat het onmogelijk geworden is hier nog te ondernemen...